Hoppa till innehåll
Du är här: Du är här:
@bibovik på facebook   @bibovik på instagram   @bibovik på twitter

Våra boktips

Biblioteken tipsar Biblioteken tipsar

Bibliotek utan böcker är som kärlek utan kyssar! Därför kan du alltid hitta rykande färska boktips här på bibliotekswebben.

Fler boktips hittar du här:

Boktips för barn

Boktips för unga

Boktips för vuxna

Boktrailer för unga

Boktrailer för vuxna

asd

Våra boktips:

Snö kan brinna av Katarina MazettiEn riktig feelgood-historia om studentliv i 70-talets Umeå, där jag själv pluggade några år senare. Man känner igen sej i stämningar och miljöer, minns hur vi kokade linser och hade sjal och näbbstövlar…

Bokens huvudpersoner Birgit, Joakim, Vackergunilla och Brecht är alla folkmusiker, hopplöst och obesvarat förälskade i fel person. Birgit faller för Brecht, som bara har ögon för Gunilla, som blir kär i Joakim, som inte kommer över Birgit…

De fyra flyttar ihop i ett kollektiv, hyr ett hus ute på Ön där de odlar giftfritt och på nyårsafton gruppförlovar de sej med varandra. Alla är de politiskt engagerade, ute och demonstrerar och ordnar stora fester.

Tillsammans bildar de bandet "Snön brinner" och ger sej ut på turné runt hela Norrland i en gammal hippiemålad fiskbil. Fisklukten sitter i, så både instrumenten och bandet luktar sill under konserterna.

Det är en härlig period i deras liv, men sedan tar allt en tragisk vändning och några år senare är två av dem borta, lever inte längre.

Fast det här är en rolig och lättläst berättelse, finns det ändå allvar och svärta under ytan.
Författaren spelar själv dragspel och har bott i Umeå, men menar att det här inte är någon nyckelroman eller dokumentär, utan skriver i bokens efterord : "Det mesta har hänt, men kanske inte just där eller då."

/Maria, Arkenbiblioteket

Publiceringsdatum: 2017-04-27
Fler boktips:
Kontakta biblioteket
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.
* Fältet måste fyllas i
*
*
*
*
 
Här finns våra bibliotek: Här finns våra bibliotek:

Karta över var du hittar våra bibliotek.