Du är här:

Studerande

Studentbiblioteket finns på entréplanet mitt emot Arkenbiblioteket. Målgruppen är studerande på eftergymnasial nivå, men biblioteket är öppet för alla.

Studentbiblioteket är öppet må-fr 10-14. Övriga tider kan du vända dig till Arkenbibliotekets övre plan. Böcker som reserveras på Studentbiblioteket hämtas på Arkenbiblioteket. Om du ansöker om en meröppettagg har du tillgång till Studentbibliotekets studiedel 6-22 varje dag.

På Studentbiblioteket erbjuder vi dig som studerar studieplatser, grupprum och bokningsbara datorer. Du kan även få tillgång till internet via vårt trådlösa nätverk. Det finns också skrivare och kopiator.

Om du inte hittar din studielitteratur hos oss kan vi försöka beställa hem den som fjärrlån från något annat bibliotek i Sverige.

Om du vill få hjälp i informationssökning kan du Boka en bibliotekarie.

För dig som studerar på distans finns det möjlighet att skriva tentamen i bibliotekets lokaler.

Meröppet

Meröppet för studenter alla dagar kl 6-10, 14-22

Som student kan du ansöka om en passertagg som ger dig tillgång till Studentbibliotekets studiedel även när biblioteket är stängt. Du har ingen tillgång till bokbeståndet. Var och en taggar in sig själv, både av säkerhetsskäl och för en rättvisande statistik.

Prata med personalen för att skaffa en passertagg.

Service till studenter

Boka grupprum

Studentbiblioteket finns grupprum i olika storlekar och med olika utrustning som du kan boka.

Boka grupprum


Boka en bibliotekarie

Om du vill få hjälp med informationssökning, referenshantering eller ett annat biblioteksrelaterat ärende kan du boka en bibliotekarie.

Fyll i formuläret


Fjärrlån

Om du söker böcker och artiklar som inte finns på något bibliotek i Örnsköldsviks kommun, kan du få ett fjärrlån från ett annat bibliotek i Sverige. 

Fyll i formuläret

Navigation Menu