Du är här:

Studerande

Om du har studierelaterade frågor kan du vända dig till Arkenbibliotekets övre plan.
Studentlitteratur som tidigare fanns på Studentbiblioteket finns nu på Arkenbibliotekets övre plan. Endast referensböcker står kvar på Lärcentrum.

Boka en bibliotekarie

Om du vill få hjälp med informationssökning, referenshantering eller ett annat biblioteksrelaterat ärende, kan du boka en bibliotekarie.

Fyll i formuläret

Fjärrlån

Om du söker böcker och artiklar som inte finns på något bibliotek i Örnsköldsviks kommun, kan du få ett fjärrlån från ett annat bibliotek i Sverige.

Fyll i formuläret

Meröppet

Biblioteken i Bjästa, Björna, Bredbyn och Husum är meröppna. Det innebär att du kan använda biblioteket för studier även när det är stängt. Läs mer om meröppet.

Lärcentrum och passertagg

Myndigheter uppmanar studenter att plugga hemifrån, därför stänger vi studiemiljön tillsvidare, från och med 19 mars. Vi finns fortfarande tillgängliga för dig på facebook, mail eller telefon.

På Lärcentrum hittar du studieplatser, rum och öppna miljöer för studier, enskilt eller i grupp. Lärcentrums lokaler finns mitt emot Arkenbibliotekets entré på andra sidan ljusgården.

Öppettider från 2020-03-09:
Måndag-torsdag kl 8:30-16:00
Fredag kl 8:30-14:00

Du som studerar kan ansöka om en passertagg och få tillgång till Lärcentrums studiemiljö alla dagar kl 6-22. Läs mer på Lärcentrums webbplats.