Hoppa till innehåll
Du är här: Du är här:
Filtrera din sökning:
Ojdå! Något blev tokigt här!
  1. Är du säker på att du stavat rätt?
  2. Prova att bara söka på de viktigaste orden.
  3. Blir det ändå tokigt?
  4. Då kanske vi inte har det du söker.
Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du undrar över något!
Katalogpost
184152
Bok:Den ökända historien om Frankie Landau-Banks / E. Lockhart ; översatt av Carina Jansson.:2015 Den ökända historien om Frankie Landau-Banks / E. Lockhart ; översatt av Carina Jansson.
Loading...
Av: Lockhart, E.,
Utgiven: 2015
Språk: Svenska
Typ av media: Bok
Förlag: Lavender Lit
Anmärkning:
Första svenska upplaga 2015.
Originaltitel: The disreputable history of Frankie Landau-Banks
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Titeln finns också som:
E-bok:Den ökända historien om Frankie Landau-Banks
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
När Frankie Landau-Banks kommer tillbaka till sin internatskola efter sommarlovet blir hon tillsammans med den populära Matthew Livingston. Genom honom får hon en ny social status och nya vänner. Så får Frankie reda på att Matthew är med i ett hemligt sällskap - ett sällskap där bara killar är välkomna. Hon vet också att Matthew ljuger och undanhåller saker för henne. I tysthet börjar hon smida planer för att visa att hon är smartare än killarna.

Här finns titeln:

Loading...
Hela livet tycks kretsa kring cheerleading för tjejerna. Högst av önskemålet är att bli en flyer. En flicka som flyger runt i luften. Det gäller att väga så lite som möjligt i den mänskliga pyramiden och det bantas ständigt. Det är missförstånd och skvaller och även olyckor. Ett självmord väcker mycket tankar. Jag tyckte boken väl illustrerade en del tonåringars självcentrering men handlingsmässigt så kändes den ganska svag.
2017-05-23
gun5
SNOKA-bibliotek
Se också:

"Den ökända historien om Frankie..." av E Lockhart

"Den ökända historien om Frankie..." av E LockhartDet har precis varit sommarlov och Frankie ska nu börja sitt andra år på gymnasiet. Under sommarlovet har Frankies kropp genomgått en hel del förändringar. Innan sommarlovet var hon spinkig och ointressant men nu när hon är kurvig och har hon med ens blivit väldigt intressant. Eller det är i alla fall så hon tolkar killarnas blickar.

Frankie går på den svindyra privatskolan Alabaster. Hennes storasyster har också gått där liksom deras pappa före dem. Därför har hon sedan tidigare hört en hel del om De hemliga bassettarnas sällskap. En hemlig klubb där inga tjejer är tillåtna, endast killar kan bli medlemmar. Frankie är väldigt nyfiken på vad som händer på den där klubben och varför tjejer av någon anledning stängs ute.

Hennes sociala status förändras rekordsnabbt när hon blir ihop med den äldre killen Matthew, skolans populäraste och snyggaste kille. Han är såklart medlem i det prestigefyllda Bassetts-sällskapet något som underlättar när Frankie börjar undersöka vad det är som egentligen händer där. Vad är det som är så hemligt? Och hur i hela friden kan det komma sig att inga tjejer får vara med?

Frankie är en karaktär som det är väldigt lätt att tycka om. Hon är såväl smart som rolig och bjuder på hel del inspirerande tankar vad gäller världens konstigheter. Denna konstiga värld där killar och tjejer behandlas olika på grund av kön. En värld där killar många gånger drar stora fördelar bara genom att vara just killar. Frankie undersöker och tar verkligen tag i dessa orättvisor genom att försöka omskapa världen så att den ska passa alla oavsett kön. Boken är feelgood rakt igenom men med allvarliga undertoner.

En mycket härlig och viktig läsupplevelse!

/Mia, Bredbyns bibliotek

Liknande titlar:
 
Fler titlar av samma författare: