Hoppa till innehåll
Du är här: Du är här:
Filtrera din sökning:
Ojdå! Något blev tokigt här!
  1. Är du säker på att du stavat rätt?
  2. Prova att bara söka på de viktigaste orden.
  3. Blir det ändå tokigt?
  4. Då kanske vi inte har det du söker.
Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du undrar över något!
Katalogpost
171939
Bok:Sveket / Ursula Poznanski ; översättning: Sofia Lindelöf.:2014 Sveket / Ursula Poznanski ; översättning: Sofia Lindelöf.
Loading...
Av: Poznanski, Ursula
Utgiven: 2014
Språk: Svenska
Typ av media: Bok
Förlag: Opal
Anmärkning:
Första svenska upplaga 2014.
Fortsättes av: Sammansvärjningen ; Slutet.
Originaltitel: Die Verratenen
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Första delen i en planerad trilogi. Ria bor i en skyddande sfär. Hon och de andra studenterna arbetar för att vidareutveckla denna värld och för att förbättra för klanerna som lever utanför i kyla och svält. När Ria tillsammans med fem andra studenter beskylls för att vara del i en konspiration faller deras tillvaro i bitar.

Här finns titeln:

Loading...
Gillar man ungdomsdystopier så rekommenderas denna serie varmt. Vem kan man lita på? Vad är rätt och fel?
2016-09-21
phlippan87
Biblioteken i Norrtälje - Responsiv
Se också:

"Sveket" av Ursula Poznanski

"Sveket" av Ursula PoznanskiVärlden ser annorlunda ut efter alla krig. Eleria lever i en av sfärerna där allt är perfekt och rättvist. Genom sina handdatorer styrs deras fysiska tillstånd, när och vilken föda de behöver, vätskenivån, och när de håller på att bli sjuka.

Ria är rankad nr 7 på den elitakademi hon går på. Hon utbildar sig till att bli expert på att övertyga och övertala och att läsa andras minspel. Hon har tillsammans med de andra eleverna blivit framavlad i provrör, för att bli utbildade till högpresterande vetenskapsmän och ledare.

Ria och de andra studenterna arbetar med att vidareutveckla livet i sfärerna och att förbättra levnadsförhållandena för klanerna som lever utanför i kyla och svält. Det är vad de tror.

Av misstag råkar hon höra ett samtal mellan två ledare som säger att hon och de andra studenterna kommer att anklagas för högförräderi mot sfärförbundet och dömas till döden.

Ria och fem andra blir utvalda av rektorn på skolan att resa till en annan sfär och träffa Presidenten. Ria förstår att det är nu det ska hända, de ska bli avrättade på tåget på vägen dit. Hon måste varna de andra och de måste fly, men vart och varför måste de dö?

En framtidsskildring som är skrämmande och ruskigt spännande! Nu finns också del två, Sammansvärjningen, i vilken saker avslöjas som man minst kunnat ana…

/Annika, Arkenbiblioteket

Liknande titlar:
 
Fler titlar av samma författare: