Hoppa till innehåll
Du är här: Du är här:
Filtrera din sökning:
Ojdå! Något blev tokigt här!
  1. Är du säker på att du stavat rätt?
  2. Prova att bara söka på de viktigaste orden.
  3. Blir det ändå tokigt?
  4. Då kanske vi inte har det du söker.
Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du undrar över något!
Katalogpost
199875
Bok:Gånglåt : roman / Elin Olofsson.:2016 Gånglåt : roman / Elin Olofsson.
Loading...
Av: Olofsson, Elin
Utgiven: 2016
Språk: Svenska
Typ av media: Bok
Anmärkning:
Originalupplaga 2016.
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Titeln finns också som:
E-bok:Gånglåt:2015
Storstilsbok:Gånglåt:2016
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Den kända sångerskan och låtskrivaren Sonia "Salida" Sallström åker till släktgården i Gärningsberg för att skriva sin självbiografi. Hon har med sig assistenten Harpan. På gården finns Sonias syster Gun-Britt som driver servering och loppis och tycker att hela världen borde skärpa sig, inte minst Sonia. Här finns också Gun-Britts dotter Jenny som lovat att hjälpa sin moster med boken. Varför sneglar hon hela tiden oroligt mot stugan vid berget?.

Här finns titeln:

Loading...
Engagerande och realistiskt om hatkärleken mellan två systrar. En stark och rättfram berättelse som berör. Elin Olofsson har ett så rakt och enkelt språk som gör att hennes böcker är lättlästa men alls inte "lättviktiga"
2016-02-23
videung
Trollhättans Stadsbibliotek
Se också:

"Gånglåt" av Elin Olofsson

"Gånglåt" av Elin Olofsson”Gånglåt” kretsar runt systrarna Sonia och Gun-Britt. Sonia ”Salida” Sallström, artist på dekis, kommer hem till Gärningsberg i Jämtland för att skriva en självbiografi och låta sommaren gå. Hon är sångerskan som var stor på sin tid, men som nu lever ett liv bortglömd av fansen. Med henne kommer Harpan, en snäll men lite mjäkig kille som efter en fest hos Salida blev kvar som hennes assistent. Barndomsgården i Gärningsberg sköts numera av systern Gun-Britt och hennes familj, och för att få det hela att gå runt stretar Gun-Britt med servering och loppis, och hon plockar bär och kokar sylt till försäljning.

Gun-Britt är konstant arg och irriterad på sin syster, medan Sonia helst av allt vill ta det lite lugnt. De har alltid varit i luven på varandra, vet exakt vilka knappar de ska trycka på för att få den andre att reagera och som barn slogs de med knytnävarna på vinden där ingen kunde gå emellan. Den här sommaren rinner det över för Gunning (som hon kallas) när Sonia går ut i lokaltidningen och säger att hon ska bygga ett Dollywood, ett museum över sig själv på gården som Gunning äger, brukar, sköter. Visserligen skulle det inte gå utan Sonias ekonomiska tillskott, men det är ändå så självupptaget och hänsynslöst att precis som vanligt få allt att handla om henne, om Salida.

Det är i konflikten och spänningen mellan systrarna som berättelsen slingrar sig fram, i skogen och på lanthandeln. Runt de två kvinnorna rör sig de andra, Harpan, Gunnings dotter Jenny, arkitekten som hyr en av stugorna och Gunnings man med sina bekymmer, tankar, vrede, kärlek och svek.

/Tina, Arkenbiblioteket

Elin Olofsson, född 1979, bor i Östersund och Offerdal i Jämtland. Hon debuterade 2013 med romanen "Då tänker jag på Sigrid" och året därpå kom "Till flickorna i sjön", för vilken hon bland annat nominerades till Studieförbundet Vuxenskolans författarpris. I januari 2016 kom hennes tredje roman Gånglåt, där hon fortsätter att skriva om liv och villkor för kvinnor på landsbygden. Elin Olofsson är också krönikör i Östersunds-Posten och besöker Arkenbiblioteket måndag 25/4 kl 18:30.

Alla bibliotekens böcker av Elin Olofsson hittar du här: böcker av Elin Olofsson på biblioteken

Liknande titlar:
 
Fler titlar av samma författare: