Hoppa till innehåll
Du är här: Du är här:
Filtrera din sökning:
Typ av media
Målgrupp
Språk
Utgivningsår
Visa fler
Katalogpost
164079
Bok:Flyt som en fjäril, stick som ett bi / Elin Nilsson.:2013 Flyt som en fjäril, stick som ett bi / Elin Nilsson.
Loading...
Av: Nilsson, Elin 1986- .
Utgiven: 2013
Språk: Svenska
Typ av media: Bok
Förlag: Alfabeta
Anmärkning:
Originalupplaga 2013.
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Titeln finns också som:
E-bok:Flyt som en fjäril, stick som ett bi:2013
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Miranda är fjorton år, tränar simning nio gånger i veckan och ska snart tävla i SM. Hemma går föräldrarnas tid och kraft åt att hjälpa storebror Elias att komma ur sitt tv-spelsberoende och hennes kompis Johanna ägnar sig bara åt sin kille. Simningen blir ett sätt för Miranda att få uppmärksamhet och bekräftelse.

Här finns titeln:

Loading...
Nice Nice Nice
2017-09-14
GGgustav
Biblioteken i Kungsbacka
Se också:

"Flyt som en fjäril stick som ett bi" av E Nilsson

"Flyt som en fjäril, stick som ett bi" av Elin NilssonMiranda lever för att simma. Hon är en riktig tävlingsmänniska, fixerad av att kämpa och vara stark. Hemma går hennes föräldrars tid och kraft åt att oroa sig för hennes storebror, tv-spelsamöban Elias, som fastnat i ett rejält spelberoende.

Miranda söker istället uppmärksamhet och bekräftelse hos sina simtränare. Hon tränar nio gånger i veckan, tar i så att det känns som hon ska sprängas och lassar i sig enorma mängder av skolbespisningens pasta med skinksås. Medan hennes bästa kompis Johanna, som driver en blogg med mottot fake it til you make it, bara bryr sig om sin kille.

"Flyt som en fjäril, stick som ett bi" handlar om konkurrens och tävlande, och den där känslan av att man måste prestera i relationer, och om att satsa allt fast det gör ont.

Ur boken:

”Vår tränare säjer att det ska kännas som att vi exploderar. Att all kraft vi har ska PANG ut i kroppen och få oss att explodera från startpallarna.
Explodera ner i vattnet.
Explodera genom vattnet.”

/Tina, Arkenbibliotek

Liknande titlar:
168379
Av: Werner, Boel
Utgiven: 2014
130307
Av: Hofverberg, Åsa
Utgiven: 2009
147783
Av: Lidbo, Ulrika
Utgiven: 2012
 
Fler titlar av samma författare: