Hoppa till innehåll
Du är här: Du är här:
Filtrera din sökning:
Typ av media
Målgrupp
Språk
Utgivningsår
Katalogpost
195582
Bok:Snö kan brinna / Katarina Mazetti.:2015 Snö kan brinna / Katarina Mazetti.
Loading...
Av: Mazetti, Katarina
Utgiven: 2015
Språk: Svenska
Typ av media: Bok
Förlag: Alfabeta
Anmärkning:
Originalupplaga 2015.
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Titeln finns också som:
Ljudbok, CD:Snö kan brinna:2015
Ljudbok, MP3:Snö kan brinna:2015
E-bok:Snö kan brinna:2015
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Fyra unga vänner har gruppförlovat sig och bor på 1970-talet tillsammans i ett kollektiv i Umeå. De odlar giftfritt och spelar folkmusik. Demonstrationer, fester och kärleksproblem avlöser varandra och ingen kan ana att två av dem inte har mer än några år kvar i livet.

Här finns titeln:

Loading...
Se också:

Snö kan brinna av Katarina Mazetti

Snö kan brinna av Katarina MazettiEn riktig feelgood-historia om studentliv i 70-talets Umeå, där jag själv pluggade några år senare. Man känner igen sej i stämningar och miljöer, minns hur vi kokade linser och hade sjal och näbbstövlar…

Bokens huvudpersoner Birgit, Joakim, Vackergunilla och Brecht är alla folkmusiker, hopplöst och obesvarat förälskade i fel person. Birgit faller för Brecht, som bara har ögon för Gunilla, som blir kär i Joakim, som inte kommer över Birgit…

De fyra flyttar ihop i ett kollektiv, hyr ett hus ute på Ön där de odlar giftfritt och på nyårsafton gruppförlovar de sej med varandra. Alla är de politiskt engagerade, ute och demonstrerar och ordnar stora fester.

Tillsammans bildar de bandet "Snön brinner" och ger sej ut på turné runt hela Norrland i en gammal hippiemålad fiskbil. Fisklukten sitter i, så både instrumenten och bandet luktar sill under konserterna.

Det är en härlig period i deras liv, men sedan tar allt en tragisk vändning och några år senare är två av dem borta, lever inte längre.

Fast det här är en rolig och lättläst berättelse, finns det ändå allvar och svärta under ytan.
Författaren spelar själv dragspel och har bott i Umeå, men menar att det här inte är någon nyckelroman eller dokumentär, utan skriver i bokens efterord : "Det mesta har hänt, men kanske inte just där eller då."

/Maria, Arkenbiblioteket

Liknande titlar:
 
Fler titlar av samma författare: