Hoppa till innehåll
Du är här: Du är här:
Utvald artikel:

Reservera böcker och annat

För att reservera böcker och andra media måste du vara inloggad.

När du loggat in med ditt lånekort eller personnummer och PIN-kod, eller användarnamn och lösenord om du valt det, kan du reservera nästan allt du hittar i bibliotekskatalogen.

1. Sök det du är ute efter
2. Klicka på en titel i träfflistan
3. Klicka på knappen Reservera bredvid informationen om boken.
4. Välj var du vill hämta din bok. OBS! Vi får inte längre automatiskt ett mail när du reserverar en bok som finns på hyllan. Det innebär att det kan dröja en eller ett par dagar innan du får ett meddelande om att boken finns att hämta, trots att vi har den i biblioteket.
5. Klicka på OK

När boken finns att hämta får du ett sms från biblioteket. Boken står undanställd i ditt namn i 5 dagar, sen plockas reservationen bort. Har du inte lämnat ditt mobilnummer skickar vi istället ett e-mail eller brev med posten, och i meddelandet står vilken dag du senast måste hämta boken.

Under Mina reservationer ser du vilka titlar du har reserverat. Där kan du också ta bort de titlar du inte längre är intresserad av. Undantag är de böcker vi redan hunnit avisera eller skicka till dig från ett annat bibliotek. I de fallen måste du kontakta ditt bibliotek och be oss plocka bort reservationen åt dig.

Observera också att de böcker som finns inne på Universitetsbiblioteket inte går att reservera. Där kan du bara reservera de böcker som redan är utlånade.

Nyckelord: reservera bok, reservation, reservationer, köa, beställa

Publiceringsdatum: 2013-06-14