Ansökan om fjärrlån

Om det du söker inte finns på Biblioteken i Örnsköldsvik kan vi eventuellt fjärrlåna materialet. Det betyder att vi lånar in det från andra bibliotek i Sverige.
Mer om Ansökan om fjärrlån

Avgifter

Det är gratis att låna men om du lämnar tillbaka för sent kan det bli avgifter. Det kostar att skriva ut dokument eller kopiera. Du måste komma in till ditt bibliotek när du vill betala dina avgifter.
Mer om Avgifter

Biblioteksbussen erbjuder

Många smarta lösningar för ett komplett och flexibelt bibliotek på liten yta.
Mer om Biblioteksbussen erbjuder

Bibliotekskort

För att låna böcker, tidskrifter eller boka dator behöver du ett bibliotekskort. Det är gratis att teckna ett bibliotekskort. Du kan ansöka om bibliotekskort på plats i biblioteket eller på bibliotekens webbplats. Är du under 15 år behövs vårdnadshavarens underskrift.
Mer om Bibliotekskort

Boken kommer

Om du inte kan komma till biblioteket kommer biblioteket till dig. Tjänsten är till för dig som på grund av olika anledningar inte kan komma till biblioteket. Det kan vara på grund av ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning.
Mer om Boken kommer

Datorer och internet

På våra bibliotek finns datorer som du både kan boka och använda utan bokning. På alla bibliotek har du tillgång till fritt trådlöst nätverk, wifi.
Mer om Datorer och internet

DigidelCenter

Digidelcenter är en plats där du kan få hjälp med dina digitala ärenden så att du kan klara dig bättre i vardagen. Vi erbjuder hjälp på flera olika språk.
Mer om DigidelCenter

Lämna inköpsförslag

Om du saknar någon titel på biblioteket kan du lämna ett inköpsförslag. För att kunna lämna ett inköpsförslag måste du ha ett bibliotekskort hos Biblioteken i Örnsköldsvik.
Lämna inköpsförslag

Läsa på olika sätt

Har du eller någon du känner svårt att läsa tryckt text? Det finns många olika sätt att läsa på.
Mer om Läsa på olika sätt

Låneregler

Med ditt bibliotekskort får du tillgång till alla bibliotekets tjänster men du måste också följa lånereglerna.
Mer om Låneregler

Meröppet

Flera av våra närbibliotek är meröppna. Det innebär att du kan besöka biblioteket även när det inte finns personal på plats.
Mer om Meröppet

Ny i Sverige

Biblioteket är öppet för alla och gratis. Här kan du sitta och läsa, studera, använda dator och wifi.
Mer om Ny i Sverige

Skola och förskola

Biblioteken erbjuder skola och förskola vissa speciella tjänster. Det kan vara biblioteksbesök, läsfrämjande projekt och utställningar.
Mer om Skola och förskola

Släktforskning

På Arkenbibliotekets släktforskaravdelning finns fyra datorer med databaser och online-resurser för släktforskning. Det finns även böcker om släktforskning att låna och ett antal släktforskartidskrifter.
Mer om Släktforskning

Studerande

Om du har frågor som gäller dina studier kan du vända dig till Arkenbibliotekets övre plan.
Mer om Studerande

Språk