Utställning “Jag lever, jag är bra och jag vill påverka världen!”

Utställning “Jag lever, jag är bra och jag vill påverka världen!”

Under vårterminen 2022 har Baslinjen på Mellansels Folkhögskola arbetat med konstprojektet “Jag lever, jag är bra och jag vill påverka världen”. Nu ställer de ut sin utställning på Arkenbiblioteket 28 april - 12 maj. Vernissage klockan 13:00 torsdag 28 april. Välkommen!

En konstutställning av Baslinjen från Mellansels Folkhögskola
 
Under vårterminen 2022 har Baslinjen på Mellansels Folkhögskola arbetat med konstprojektet “Jag lever, jag är bra och jag vill påverka världen”.  Konstprojektets tema är ett citat av Isabelle Takeuchi Edlund, deltagare på Baslinjen. Tillsammans med konstnären Linda Lundin har deltagarna utforskat och utbildats i konstens möjligheter och reflekterat över vilka de är, vad de drömmer om och hur de kan påverka världen genom sina intressen och styrkor. 
 
”Inom kulturens värld är inte idealet perfektion utan mångfald, olikheter, personliga berättelser och egna uttryck. Deltagarna som går på Baslinjen är underrepresenterade i kulturvärlden och det finns få möjligheter till högre utbildning inom konst och kultur för denna grupp. I detta projekt vill vi utbilda deltagarna i det konstnärliga uttrycket och skapa plats i det offentliga rummet för deras konstnärliga berättelser. Vi tror att kulturen är viktig för våra deltagare, men vi tror framförallt att våra deltagare är viktiga för kulturen.”
 
    Terese Fredenwall, projektledare

Du ser utställningen på Arkenbiblioteket under perioden 28/4-12/5.
Till evenemanget

Språk