Unga skrivare Västernorrland

Unga skrivare Västernorrland

Unga skrivare Västernorrland är ett nytt nätverk för dig mellan 13–25 år och som är intresserad av att skriva. Du får inbjudningar och tips på författarbesök, workshops, skrivarläger och annat kul som har med skrivande att göra.  Arrangeras av Regionbibliotek Västernorrland.

Vill du gå med i nätverket för Unga skrivare?
Skicka e-post

Aktiviteter
Skrivsommar - Liv i Västernorrland 7 maj – 31 augusti 2022 

Tycker du om att skriva? Vill du få chans till textrespons på en novell du författat? I sommar kan du som är född mellan åren 1997 - 2009 delta i skrivutmaningen Skrivsommar. Temat är Liv i Västernorrland. Vad innebär det för dig? Temat är fritt att tolka som du vill. 

Bland deltagarna lottar vi fram tre, som får respons på sin novell från skrivpedagog Mina Widding från Hola Folkhögskola.  Vi vill att du skriver på svenska och att din novell har längden 3000 – 5000 ord. Din novell får inte vara publicerad tidigare. Skicka din novell som wordfil senast den 31 augusti 2022. 
Skriv ”Skrivsommar” i ämnesraden och ange namn, adress, mobilnummer, mailadress och året du är född. Skicka e-post

Tävling - skapa profilbilden för nätverket Unga skrivare
Nu vill vi få hjälp med att skapa en profilbild som ska symbolisera nätverket Unga skrivare! Du som är 13–25 år är välkommen att skicka in ditt eller dina förslag. Profilbilden kan antingen vara en illustration eller ett foto. Delta i tävlingen där du kan vinna ett pris värt 2000 kronor!

Tävlingen arrangeras av Regionbibliotek Västernorrland och pågår till och med 31 augusti 2022.

Tävlingsregler:

  • Tävlingsbidragen ska vara i digitalt format och levereras som JPEG, EPS eller liknande.
  • Varje deltagare kan lämna in max tre bidrag.
  • Genom att delta i tävlingen bekräftar du att du har rättigheterna till de insända bilderna/illustrationerna.
  • Efter avslutad tävling utser en jury vinnaren.
  • Bilder på människor där ansiktet syns och personen är identifierbar kan vi tyvärr inte använda.
  • Tävlingsarrangören har rätt att utan kostnad och utan ytterligare tillstånd beskära och publicera de vinnande tävlingsbidragen i syfte att marknadsföra Skrivsommar.
  • Tävlingsarrangören har rätt att använda inskickade bilder under obegränsad tid och utan meddelandeskyldighet till upphovspersonen.
  • Region Västernorrland har rätt att publicera ett urval av tävlingsbidrag i syfte att marknadsföra satsningen Unga skrivare under perioden som tävlingen pågår.
  • Vid misstanke om fusk plockas bilden bort ur tävlingen.
  • Vinnarna kommer att meddelas via e-post.

Skicka in ditt bidrag 

Språk