Unga

Vad finns på biblioteken för ungdomar? Allt från TV-spel till avskiljda läsfåtöljer, läs mer här!

Arkenbibliotekets ungdomsavdelning hittar du på entréplan. Här finns sittmiljöer som uppmuntrar till det sociala men också fåtöljer för den som söker avskildhet. 

Ungdomsavdelningen har ett varierat och innehållsrikt utbud av böcker. Exempel på genrer är manga, pararomance, dystopi, tecknade serier/comics, skräck, feelgood och mycket mycket mer. På ungdomsavdelningen finns också Regnbågshyllan. Du kan också låna tv-spel på biblioteket.

Vi erbjuder också appen Biblio som du kan ladda ned till smartphone/surfplatta för att lyssna på e-ljudböcker eller läsa e-böcker.

Vad kan du påverka och hur?

Vilka böcker tycker du ska finnas på biblioteket? Är du nöjd med utbudet av tv-spel? Lämna ditt förslag till personalen i disken eller här på webben

Vilka aktiviteter vill du ha på biblioteket? Det kan vara författarbesök, föredrag eller workshops. Maila ditt förslag till oss! Skicka e-post

Genomför din idé!

Du som är mellan 13-25 år kan söka IDÉ Slanten(länk öppnas i nytt fönster). IDÉ Slanten är ett ekonomiskt bidrag för dig som vill arrangera eller hålla i en aktivitet för andra unga. Du kan självklart nyttja bibliotekens eller andra kommunala lokaler för aktiviteten.

Tillhör du en förening eller en sammanslutning?

Vill din förening hålla en aktivitet på biblioteket eller vill du och dina kompisar ha en plats där ni kan diskutera samhällsfrågor eller böcker? Ett exempel på samarbete är öppna rollspelsträffar med Örnsköldsviks spelförening på Arkenbiblioteket. Kontakta oss! Biblioteken välkomnar alla idéer.

 

Kontakta ungdomsavdelningen:
Skicka e-post
0660-880 20
 

Språk