E-böcker och e-ljudböcker i Biblio

E-böcker och e-ljudböcker i Biblio

E-böcker och e-ljudböcker läser du direkt i Biblio-appen i mobiltelefonen eller surfplattan.

Ladda ner appen via App store eller Google Play
Du kan också läsa e-böcker på en dator eller läsplatta.

Lånetiden för e-böcker och e-ljudböcker är 28 dagar.

Du kan låna max fem titlar under 28 dagar.

Du behöver inte lämna tillbaka det du lånat. När lånetiden gått ut går det inte längre att läsa den.

För att låna e-böcker och e-ljudböcker behöver du ett giltigt bibliotekskort. Om du tappat bort ditt bibliotekskort kan du istället logga in med ditt personnummer.

Var uppmärksam på om du lånar en e-bok eller en e-ljudbok. E-boken är markerad med en röd symbol. E-ljudboken är markerad med en blå symbol.

För att läsa och lyssna på e-böcker måste du ladda ner en app eller ett program. Vilken app eller vilket program du behöver beror på vilken enhet du har: Android, iPhone/iPad, dator eller läsplatta. I dagsläget finns det inget program för Linux. 

Du måste också registrera ett Adobe-ID för att kunna låna och läsa e-böcker på datorn eller läsplattan.
Registera Adobe-ID

Mer om e-ljudböcker
En del tryckta böcker ges också ut som som e-ljudböcker. Vilka e-ljudböcker biblioteken erbjuder bestämmer bokförlagen som äger alla rättigheter.

Bokförlagens priser på e-ljudböcker varierar, precis som priserna för tryckta böcker. Du som låntagare betalar aldrig, men biblioteken betalar för varje lån som görs. Nya och populära böcker är ofta dyrare än äldre. För att biblioteken ska kunna planera sin budget för e-böcker och e-ljudböcker måste vi därför sätta en gräns för max antal lån per person och kalendermånad.

Du kan inte lämna tillbaka en e-ljudbok. När lånetiden har gått ut går boken inte längre att lyssna på. Om du inte hann läsa klart kan du låna och ladda ner e-ljudboken på nytt.

För att låna e-ljudböcker till surfplatta eller mobiltelefon måste du använda appen Biblio. Du kan ladda ner lånade e-ljudböcker till appen. Då behöver du inte vara uppkopplad under tiden du lyssnar.

Du kan lyssna på samma bok i flera enheter. Logga in på Mina sidor och gå till Mina lån. Vid informationen om e-lånet finns en länk med texten "Fortsätt läsa e-boken". Därifrån kan du starta uppläsningen i alla dina enheter.

Om du har problem med att låna eller lyssna på e-ljudböcker kan du kontakta oss:
0660-880 21
Skicka e-post

Språk