DigidelCenter

DigidelCenter

Digidelcenter är en plats där du kan få hjälp med dina digitala ärenden så att du kan klara dig bättre i vardagen. Vi erbjuder hjälp på flera olika språk.

Genom projektet Ökad digital delaktighet i Örnsköldsviks kommun utvecklas för närvarande en DigidelCenterverksamhet på biblioteken i Örnsköldsvik där kommunens invånare ska kunna få gratis hjälp med sina digitala frågor. Verksamheten utgår från Arkenbiblioteket, närbiblioteken och biblioteksbussen.
 

Digitalhjälpen

På Arkenbiblioteket erbjuds Digitalhjälpen drop-in varje tisdag kl 13-14. Där får du får hjälp med dina frågor om smarta mobiler, internet eller bibliotekets digitala tjänster. Vi hjälper dig på svenska och engelska.

Vill du ha hjälp på arabiska, amhariska, dari, persiska eller tigrinja så gäller tidsbokning. Boka tid (30 minuter) genom att prata med personalen på Arkenbiblioteket.

På närbiblioteken i Bjästa, Björna, Bredbyn och Husum utvecklas en verksamhet med digitala coacher som kommer erbjuda Digitalhjälpen.

Bjästa bibliotek: måndagar kl 10-12

Björna bibliotek: Under utveckling

Bredbyns biblotek: måndagar kl 15-17

Husums bibliotek: måndagar kl 15-17
 

Tematräffar och kurser

Under vår och höst arrangeras ett flertal tematräffar och kurser i samarbete med föreningar, studieförbund och andra aktörer så att du tillsammans med andra kan lära dig mer om digitala frågor. Läs mer om kommande evenemang här.
 

Sms-utskick

Vill du ha sms-utskick med information om kommande tematräffar, kurser eller andra arrangemang på temat digital delaktighet? Maila till digidelcenter@ornskoldsvik.se och fyll i namn och mobilnummer.
Vi delar inte dina uppgifter vidare. Du kan avsluta sms-utskicken genom att meddela oss:
Skicka e-post

Språk