Demokratikollen

Demokratikollen

Söndag 11 september är valdag för valet till riksdag, region- och kommunfullmäktige 2022. Onsdag 24 augusti startar förtidsröstningen. I Demokratikollen får du lära dig mer om demokrati och hur det går till att rösta i Sverige. Du får 12 frågor som du ska klara av. Lycka till!

Välkommen till Demokratikollen!

I Demokratikollen får du lära dig mer om demokrati och hur det går till att rösta i Sverige. Du får 12 frågor som du skaklara av. Svaret skriver du in i rutan längst ner på sidan. Om svaret är rätt kommer du vidare till nästa fråga. 
Lycka till!

För att vara med i Demokratikollen behöver du en surfplatta eller en smartphone.
OBS! Demokratikollen fungerar inte i webbläsaren Explorer. Välj istället Chrome eller annan webbläsare.
Starta Demokratikollen

Resurssamlingar

MIK Sverige vill stärka medie- och informationskunnigheten (MIK) hos alla i Sverige. Vår världsbild formas till stor del via medier. Därför är det grundläggande att alla kan hantera och förstå medier och information. Alla människor i Sverige behöver ha tillgång till tillförlitlig information.
Vi behöver kunskap om var denna information står att finna. Vidare behöver var och en av oss kunna sortera, värdera och kritiskt granska de budskap vi möter i olika medier och sammanhang.
Vi behöver känna till hur vi själva kan uttrycka oss och skapa information.
Vi behöver alla – oavsett ålder och tidigare förkunskaper – vara medie- och informationskunniga för att kunna göra informerade val.

Resurssamling MIK och valet 2022 - Folkbildning

Resurssamling MIK och valet 2022 - Skolbibliotek Barn och unga

Språk