Biblioteksbussen

Biblioteksbussen

Biblioteksservice till hela Örnsköldsviks kommun.

Biblioteksbussen kör åtta ordinarie turer och stannar på 39 hållplatser runt om i kommunen. Till turlistan
Vid vissa hållplatser står bussen intill förskolor och skolor, men den är givetvis öppet för alla som vill besöka bussen. Biblioteksbussen är ett rullande folkbibliotek!

Biblioteksbussen erbjuder många smarta lösningar för att få in ett fullödigt och flexibelt bibliotek på liten yta. Biblioteksbussen är ett fint komplement till närbiblioteken runt om i kommunen. På bussen får barn och vuxna sina biblioteksbehov tillgodosedda. Bussen är fylld med litteratur för alla åldrar och är utrustad med den senaste tekniken. Ett besök på Biblioteksbussen lockar till läsning, ökar digital delaktighet och sprider glädje!

Konstnärerna Jenny Lundgren och Erika Kristofersson Bredberg har skapat konstverket som täcker bussens hela exteriör. Läs mer om Konstnärlig gestaltning

Interiörens färgsättning och materialval speglar naturen och landskapet i omgivningarna där bussen rullar.

Slöjdarna Maja Backlund och Bobby Andersson har skapat fågelholkar som finns att upptäcka inne i bussen. Fågelholkarna överraskar bussens yngsta besökare, lockar till nyfikenhet och inspirerar till berättelser.

Bussen har även en specialskriven jingel som signaleras vid ankomst till hållplats. Jingeln är komponerad av riksspelmannen Magdalena Eriksson.

Bussens mobilitet gör att den kan dyka upp i många väntade och oväntade sammanhang. Biblioteksbussen öppnar upp för många olika typer av samarbeten och användningsområden.

Språk